Alumínium redőny – a redőnyök redőnye!

aluminium-redonyA redőnyök nyílászáróink szervez részei. Azonban nem mindegy, hogy milyen anyagú és gyártmányú redőnyt választunk magunknak. Mielőtt véglegesen döntünk, érdemes több szempontot is figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen célzattal keresünk redőnyt, hogy mik a prioritásaink, és természetesen az sem, hogy mennyit tudunk rákölteni.

A megfelelő, jó minőségű redőny jó hang- és hőszigetelő képességekkel bír. Ezen felül kellő biztonságot ad a felkészületlen betörőkkel szemben. Továbbá jogos feltétel lehet a részünkről, hogy ne lehessen általa belátni otthonunkban, és ha újonnan vásároltuk azokat, akkor ne csak néhány évig szolgáljanak ki minket. Mindezeknek a feltételeknek pedig leginkább az alumínium redőnyök felelnek meg.

Az alumínium redőnyök kimagaslóan jó minőséggel és tulajdonságokkal bírnak. Mivel szinte minden alkatrésze alumíniumból készült, ezért rendkívül tartós. Itt mindjárt teljesül is azon feltételünk, hogy sokáig szolgáljon minket, hiszen az alumínium redőny akár több évtizedig is megmarad kifogástalan állapotában. Szúnyoghálóval kombinálva pedig nemcsak az UV-sugárzástól, de a nyáron oly sok kellemetlenséget okozó rovaroktól is megóvnak minket. Mivel egy igen erős anyagról beszélünk, sokkal nagyobb védelmet jelent az esetleges nem kívánatos betolakodókkal szemben is, mint a műanyagból készült társai. Továbbá remek a hő- és hangszigetelése is. Utóbbinak köszönhetően a megvásárlásakor befektetett ár néhány év alatt megtérül a nyári hűtés és a téli fűtés csökkentésének köszönhetően.

Ha már a befektetésnél tartunk, azt is el kell mondani, hogy az alumínium redőnyök a számos előnyükkel együtt drágábbak is más anyagú társaiknál. Ez a hátrány azonban, ahogy az már elhangzott, néhány év alatt eltűnhet.

Az alumínium redőnyök esetében három típusról beszélhetünk. Az első a Magyarországon legelterjedtebb külső tokos redőny, a második a vakolható tokos alumínium redőny, a harmadik pedig a talán kevésbé ismert belső tokos redőny.

Bármelyiket is válasszuk a három típus közül, ha alumíniumból van, biztosan nem fogunk benne csalatkozni. Nem hiába nevezhetjük ezeket a prémium minőségű redőnyöket a redőnyök redőnyének.

 

No Comments

Post a Comment