Nemzetközi kábítószercsempész-hálózatot lepleztek le Szerbiában

Elfogta a szerb rendőrség egy nemzetközi kábítószercsempész-hálózat fejét hétfőn  Belgrádban, és egyúttal felszámolta a hálózatot is – közölte a belgrádi belügyminisztérium.

Az 51 éves férfit azzal a megalapozott gyanúval fogták el, hogy kábítószert állított elő és árult. A belügyminisztérium közleménye szerint az elfogott volt a feje annak a nemzetközi kábítószercsempész-hálózatnak, amely Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából szállított drogot Európa több országába.
A rendőrség tudomása szerint a belgrádi férfi és szökésben lévő társai hosszabb időn keresztül szerbiai állampolgárokat bíztak meg azzal, hogy futárként kokaint és heroint csempésszenek. Ez a bűnbanda bízta meg azt a férfit is, akit az idei év közepén fogtak el a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, mert több mint egy kilogramm tiszta heroint találtak nála.
A belügyminisztérium azt is közölte, hogy a több kontinenst érintő, átfogó akció keretében több mint négy kilogramm kokaint és több mint három kilogramm heroint foglaltak le.

 

No Comments

Post a Comment